Valse Bingo

35_VALSE BINGo

Wie een reëel beeld wil schetsen van het leven in een woonzorgcentrum moet er zelf wonen of werken, of vertellen uit overlevering. Dat laatste doet Hans Beijer, die luisterde naar verhalen van zijn vader over zijn leven in het woonzorgcentrum. Op basis daarvan schreef hij Valse Bingo, een fictief maar heel realistisch verhaal over een vrouw die zich genoodzaakt ziet in een woonzorgcentrum te gaan wonen als ze het thuis niet meer kan redden.
Beijer beschrijft eerst de moeizame weg die ouders en kinderen afleggen naar het moment dat besloten wordt dat de ouders niet meer zelfstandig kunnen wonen. Vervolgens moeten ouder en kind wennen aan de nieuwe situatie en afscheid nemen van vroeger.
Wie wil weten hoe het er in een verzorgingshuis aan toe gaat moet dit boek lezen.Voor degenen die denken dat nooit is er natuurlijk goed nieuws:
Bingo, rummicup, en de andere vaste gewoonten en gebruiken zullen in de komende twintig jaar plaats maken voor: internetten, msnnn, en andere vormen van elektronisch vermaak. De baby-boomers komen eraan en dat betekend dat het Nederlandse chanson plaats moet maken voor top 40 muziek en zestiger jaren sentimenten.Hopelijk is Beijer dan in staat om opnieuw een boek te schrijven over de eigen ervaringen in verzorgingshuis de Nachtster.

J.G.F. Tabeling
(ouderen) psychiater RijnGeestgroep, Oegstgeest.

Uitgever: Mension

Titel: Valse Bingo

Auteur: Hans Beijer

Bindwijze: softcover
 • Nederlands
 • 312 pagina’s
 • mei 2004
 • ISBN 97 89 077 32 22 64 
 • € 22.50 
 • Uitsluitend via website te bestellen, excl verzendkosten (TNT tarief)

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Titelboek

  Uw bericht / aantal exemplaren