HET GROOT DIABETESBOEK

boek Diabetes_cover

Eindelijk een diabetesboek! En dat werd de hoogste tijd, want diabetes is één van de meest onderschatte ziektes. Er zijn maar weinig mensen die werkelijk weten wat diabetes inhoudt. Zelfs voor de naaste familie is het vaak lastig om te begrijpen wat er allemaal bij komt kijken en hoeveel impact het op je leven heeft.

Het boek kan als medisch naslagwerk worden gebruikt; alle relevante onderwerpen komen – in begrijpelijke taal – aan bod. Maar ook praktische zaken als een rijbewijs aanvragen en hypotheek afsluiten worden behandeld. Daarnaast komen kinderen en ouders zélf volop aan het woord, zij hebben hun ervaringen verwerkt in verhalen, quotes, gedichten en anekdotes. Die bijdragen zijn ontroerend mooi geworden. Als lezer mag je in hun hart kijken. Hun verdriet, boosheid, doorzettingsvermogen en positiviteit geven weer hoe kinderen en ouders met diabetes omgaan.

Het boek bevat ook interviews met bekende Nederlanders die diabetes hebben. Zanger Gordon, topsporter Bas van de Goor en actrice Izaira Kersten vertellen hoe zij diabetes geïntegreerd hebben in hun leven. Het heeft hen er niet van weerhouden om hun dromen te verwezenlijken. Dr. David Beran vertelt hoe het met kinderen in ontwikkelingslanden gesteld is die diabetes hebben en wat wij van elkaar kunnen leren.

Ook zijn er interviews met professionals die werkzaam zijn in het diabeteswerkveld opgenomen, zoals de kinderarts, de kinderpsycholoog en … de dierenarts! Want ook dieren kunnen diabetes krijgen. Professor Bart Roep, gerenommeerd onderzoeker op het gebied van genezing van diabetes, schrijft de inleiding van het boek.

Kortom: een boek met zo veel inhoud – te veel om op te noemen! Je moet het gewoon lezen. Of weggeven. Of cadeau krijgen !. Kan allemaal natuurlijk.

De auteur Ineke Bosch werkt, inmiddels al weer vele jaren én met hart en ziel, als Physician Assistant bin- nen het kinderdiabetesteam van DeKinderkliniek in Almere.

Het boek is in samenwerking met DeKinderkliniek en de DVN tot stand gekomen. Met als grootste doel: her- en érkenning van diabetes.

Per boek zal er een vast bedrag worden overgemaakt voor onderzoek naar genezing van diabetes type 1.

Uitgever: Mension en DeKinderkliniek

Titel: HET GROOT DIABETESBOEK

Auteur: Ineke Bosch

Bindwijze: Hard cover
 • Nederlands
 • 512 pagina’s
 • december 2013
 • ISBN 97 89 077 32 24 51
 • Nur code 870
 • € 42.00 
 • Uitsluitend via website te bestellen, excl verzendkosten (TNT tarief)

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Titelboek

  Uw bericht / aantal exemplaren