De Duitse Alpenroute

Porsche_ontsnapingen_ cover
De Duitse Alpenroute – Een sprookjesachtige roadtrip door het hooggebergte
Meren, bergen, kastelen en cultuur. Het grandioze berglandschap van Zuid-Duitsland met glasheldere donkerblauwe meren, stromende beekjes, groene weides, kleurrijke dalen en diepe kloven zorgt voor sprookjesachtige panorama’s. Verkennen van de Beierse Alpen is beleven… met al uw zintuigen. Ontdek de bruisende steden, pittoreske traditionele dorpjes, de authentieke vakwerkstadjes en het indrukwekkende unieke rijke Beierse culturele erfgoed. De zuivere lucht, het schone water en de vele spa’s en kuuroorden maken van deze regio de ultieme bestemming om heerlijk tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Kramp in uw rechtervoet is helaas niet uit te sluiten!
De Beierse bergen zijn op hun mooist waar ze het meeste van Beieren laten zien, waar vrolijke muzikanten voor stemming zorgen, er grote pullen bier op de stamtafels staan en oude gebruiken nog in ere worden gehouden – uitstekende ingrediënten voor een gedenkwaardige schilderachtige roadtrip. Als u dan ook nog naar alle kanten een fantastisch uitzicht hebt en het gevoel krijgt alleen maar in de lucht te hoeven springen om de andere kant van de Alpen te kunnen zien, dan bevind u zich op de Duitse Alpenroute, een route die van begin tot eind een ‘Fest’ is – een drive-in-bioscoop van topklasse.
De Deutsche Alpenstraße, ook wel Queralpenstraße genoemd, verbindt een aantal van de mooiste dalen van de Alpen van het westen naar het oosten. Een meer dan 500 km lange panorama-route die met zijn vele bochten dwars door het overweldigende berglandschap van Zuid-Beieren – van Lindau aan de Bodensee naar Berchtesgaden aan de Königssee (tot aan de grens van Duitsland met Oostenrijk) slingert.
U staat aan het begin van een roadtrip die zeker en vast voor bewondering en verwondering gaat zorgen. De omgeving waar u doorheen gaat rijden is afwisselend, indrukkend, imposant en inspannend tegelijk. Daarnaast zijn alle inwoners met wie u kennis gaat maken buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. En u heeft nu ook de mogelijkheid om de indeling van uw reis zelf per dag aan te passen. Het eerste deel van de route brengt u over de snelweg naar Darmstadt waarna de route u binnendoor naar Wiernsheim brengt. Maar omdat Darmstadt ook zeer de moeite waard is om een extra dag te verblijven, dat geldt natuurlijk ook voor Stuttgart waar u een dag later doorheen rijdt maar ook voor de mogelijke detours naar Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië, geven wij u alleen een ‘niet-bindend’ route-advies waar u te allen tijde van af kunt wijken en natuurlijk geven wij u aanvullende tips zoals u dat eigenlijk ook van ons gewend bent. Een geplande vierdaagse roadtrip kan dus zomaar twee keer zo lang gaan duren. Maar u zult er zeker geen spijt van krijgen en terugkijkend op al uw mooie foto’s zijn wij er van overtuigd dat dit tot een blijvend gevoel van enthousiasme en inspiratie zal blijven zorgen zelfs lang nadat u al weer teruggekomen bent in Nederland. Misschien moet u sowieso minimaal zeven dagen gaan reserveren in uw agenda. U moet toch minimaal één keer per jaar uw immense haarspeldbehoefte kunnen bevredigen.
 
Heeft u uw lederhose al ingepakt?
Servus!
Alexander Snijdewind
Uitgever en rallyrijder

De Duitse Alpenroute – Een sprookjesachtige roadtrip door het hooggebergte

 • Bindwijze: Hardcover
 • Nederlands
 • 216 pagina’s
 • Uitgaven november 2020
 • ISBN 978 90 77322 727
 • Nur 509
 • Uitsluitend via website te bestellen, 99,11 euro excl verzendkosten (TNT tarief)

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Titelboek

  Uw bericht / aantal exemplaren