De Dolomieten

Veel mooier gaat het echt niet worden

Deze uitgave is een logisch vervolg op ons vorige road- book over de Alpenstraße en Oostenrijk. Niet alleen Beieren maar ook Oostenrijk is de ideale basis voor een nieuwe vervolgroute, maar natuurlijk schotelen wij u ook nog een aantal andere alternatieve aanrijroutes voor. En ook nu zult u weer net zo worden overweldigd door het natuurschoon en de fantastische stuurmanswegen. U moet op zoek blijven naar de weg die u niet bent ingeslagen.

De Dolomieten zijn het mooiste bouwwerk ter wereld, daar zijn architect Le Corbusier en bergbeklimmer Reinhold Messner het over eens. De bergen nodigen u zeker en vast uit tot nadenken, of eerder mijmeren, en dat in een adembenemend decor met op de achtergrond hooiende bergboeren. Eenzame dennenbossen worden afgelost door hoge en steile bergen.

De diversiteit aan kronkelende bergpassen, ruisende naaldbossen, fris ruikende Alpenweiden, prachtige bergmeren, markante, witte en hoge bergtoppen, mooie vergezichten, gigantische rotsen, bosrijke gebieden, uitdagende stuurmanswegen en de heerlijke zonnige Italiaanse keuken laten u heel ontspannen genieten, maar dan wel met een behoorlijke vleug Alpen. Alles in Italie gaat met een eigen tempo. De Italianen omhelzen elk deel van de dag. De belangrijkheid van eten en drinken met vrienden grenst in Italië aan het religieuze en pizza’s en pasta’s maken het sowieso een goede uitvalsbasis voor een zeer avontuurlijk epische roadtrip en Le Savoir-Vivre. Overal in Italië ziet u nog altijd mensen na een lange dag werken naar huis lopen met een fles wijn en een brood onder de arm. Kortom weer een heuse Strada Avventura.

Het zijn ook de meest bijzondere en imponerende bergen van de Alpen. En zeker in de zomer: dan worden de Dolomieten nóg mooier. Wanneer de sneeuw gesmolten is, komt er een fenomenaal mooi natuurgebied tevoorschijn dat uw gehele roadtrip naar een hoger niveau tilt. En dat heeft natuurlijk ook te maken met het uitzicht. De schoonheid van dit gebergte is gewoon oogverblindend. De grootsheid van het landschap vraagt alle capaciteit van uw bevattingsvermogen. De zon schijnt in dit berggebied gemiddeld 300 dagen per jaar. Wel kan de wind hier als een razende op de bergen beuken en als er dan opeens een dikke mist gaat ontstaan dan wordt deze meestal ook gevolgd door een heuse wolkbreuk met tromgeroffel. Grote grijze druppels plonsen dan als loodhagel op het asfalt. Zware druppels komen dan even later roffelend neer op uw Porsche. Toch blijft het de perfecte bestemming voor iedere petrolhead en voor iedere nuchtere nadenker. 

Sogna ora, guida dopo

Alexander Snijdewind Rallyrijder en uitgever 

Uitgever: Mension

Titel: Dolomieten

Bindwijze: Hardcover

 • Nederlands
 • 296 pagina’s, 91 + 1genummerde exemplaren
 • Q2 2021
 • ISBN 978 90 77322 819
 • Nur 509
 • Uitsluitend via website te bestellen, 99,11 euro excl verzendkosten (TNT tarief)

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Titelboek

  Uw bericht / aantal exemplaren