Licht Gebroken

Licht gebrokenAls Marc na een nachtdienst thuiskomt, ontdekt hij dat zijn vrouw Karin is vreemd gegaan. Ze heeft jarenlang een heimelijke relatie onderhouden. Als hij bovendien te weten komt dat zijn tweede dochter mogelijk niet van hem is, stort zijn hele wereld in. Marc ontketent een ongebruikelijke strijd van liefde en hartstocht voor zijn vrouw en kinderen. Hij gaat op zoek naar de waarheid, confronteert zijn vijand en gaat zelfs in relatietherapie. Balancerend tussen hoop en wanhoop spreekt Marc zijn fundamentele overtuigingen over trouw, liefde en eerbaarheid, diep aan. Dit resulteert allemaal in een onnavolgbare, ontroerende apotheose. De prijs die wordt betaald is hoog.

Licht gebroken is een evenzo intrigerende als indringende roman. Het boek vertelt het verhaal vanuit het perspectief van een romantische man. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een inleidende Latijnse spreuk, die het thema van dat hoofdstuk aankondigt. Het is een verhaal over het gevecht van een man in een beknellende huwelijkscrisis, die ridderlijk vecht tegen de teloorgang van een goed huwelijk. Zal het lukken? Laat u beroeren door het verhaal en de

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Een hartverscheurend romantische boek

Sharon1971
30-39 jaar | Amsterdam

31 december 2009

Ik heb zelden een romantischer boek gelezen dan Licht gebroken. Het is zonder meer een van mijn meest kostbare bezittingen geworden en ik onderschrijf de andere recensies over dit fantische, hartverscheurende en romantische boek van De Benjamin.

Voor een debuterend schrijver heeft De Benjamin een ijzersterk verhaal neergezet over de liefde van de man voor de vrouw en de betekenis van het woord trouw. Geen alledaagse roman, ik vind het zowel inspirerend en hoopgevend voor de liefde als ontroerend voor het resultaat van de eenzame strijd voor behoud van diezelfde liefde. Chapeaux, De Benjamin.

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Een verhaal dat je hart raakt

Mark Bouwens
Amsterdam

4 juni 2009

Deze roman heeft mijn hart geraakt. Een verhaal over liefde, het gevecht om behoud van een huwelijk, een ridderlijk gevecht tegen de ontrouw, een verfrissende schrijfwijze, herkenbaar, invoelbaar, beroerbaar. Imponerend!

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren Zeer de moeite waard

Dennis Goderie
Doetinchem

26 april 2009

Licht gebroken is een verhaal over een man die de ondergang van zijn huwelijk wil voorkomen, als hij ondekt dat zijn vrouw is vreemdgegaan. De hoofdfiguur Marc en zijn vrouw Karin zijn opvallend erg gevoegelijke mensen, bij wie de ruzies niet flammen. Alles lijkt zo gedwee te gaan. Wat verrassend is, is dat de schrijver niet meegaat in het literaire establishment, door idiote fantasieen, barscenes, gevechten of andere niet ter zake doende donkere plots te verzinnen. Neen, de schrijver blijft bij de basis, bij het verhaal, het wel en wee tussen de twee echtelieden. Ook de manier waarop Marc ermee omgaat, namelijk, romantisch, is interessant om te lezen. Als het boek geschreven is om emoties bij de lezer los te krijgen, dan is de schrijver ruimschoots daarin geslaagd. Ook zet het tot nadenken over je eigen relatie. Het boek heeft minpunten, ja, zeker, maar bovenal pluspunten en is daarom zeer de moeite waard. Ik kan het aanbevelen.

Uitgever: Mension

Titel: Licht gebroken

Auteur: De Benjamin

Bindwijze: softcover
 • Nederlands
 • 249 pagina’s
 • april 2011
 • ISBN 97 89 077 32 28 43
 • € 19.00 
 • Uitsluitend via website te bestellen, excl verzendkosten (TNT tarief)

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Titelboek

  Uw bericht / aantal exemplaren