Het leren omgaan met je relatie

001 HLO relatie

De kwaliteit van de relaties die we hebben is zeker ook bepalend voor de kwaliteit van ons leven. Een relatie hebben en deze ook onderhouden houdt veel meer in dan het hebben
van de juiste kennis over relaties. Werken aan een relatie is vooral werken aan het inzicht in jezelf en oog hebben voor de persoonlijkheidskenmerken van de ander! Niet alleen de verbondenheid met je partner maar bijvoorbeeld ook affectie, persoonlijke aandacht, een gezamenlijke hobby of seksualiteit kunnen een positieve bijdrage aan je relatie leveren.
De balans tussen wat je in een relatie moet stoppen en wat je eruit haalt, in combinatie met wat je van een relatie verwacht, bepaalt hoe tevreden je bent met je relatie. Maar als je te hoge eisen stelt, zul je waarschijnlijk nooit tevreden zijn. De kracht en sterkte van een relatie lijkt vaak afhankelijk te zijn van de duur van de relatie. Hoe sterker een relatie, hoe langer deze stand zal kunnen houden. Over het algemeen geldt dat hoe meer je in een relatie hebt geïnvesteerd, hoe moeilijker het zal zijn om deze te beëindigen. Zeker wanneer het hier gaat om investeringen die je niet mee kunt nemen zoals emotie, aandacht, tijd en moeite. De auteurs bespreken stapsgewijs veel van deze facetten vanuit een zeer praktijkgerichte benadering waarbij er veelvuldig gebruikt wordt gemaakt van dialogen en praktijkvoorbeelden. Niet alleen een reeds bestaande vicieuze cirkel kan hierdoor makkelijk doorbroken worden, maar ook een goed lopende relatie kan zelfs verbeteren. Kortom, een boek vol nuttige tips die de kwaliteit van je relatie zeker ten goede komen.

Uitgever: Mension

Titel: Het leren omgaan met je relatie

Auteur: M. Can

Bindwijze: softcover
 • Nederlands
 • 208 pagina’s
 • januari 2006
 • ISBN 97 89 077 32 28 63
 • Nur code 863
 • € 21.50 
 • Uitsluitend via website te bestellen, excl verzendkosten (TNT tarief)

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Titelboek

  Uw bericht / aantal exemplaren