De Gele Rups 8. Dungeon

12 GELE RUPS 2kopie

LIJN 12   

Hoofdstuk 8. Dungeon 

Pagina 38 in het boek

dong

Dungeon

 
The Amsterdam Dungeon levert, aan de hand van een geweldige cast van acteurs, special effects, toneel, decor, scripts, een unieke, spannende ‘walkthrough’ show die je kunt zien, horen, aanraken, ruiken en voelen. Het is ook erg grappig en soms een beetje eng. Het is een onvergetelijke Hollandse geschiedenis les voor het hele gezin. The Amsterdam Dungeon brengt 500 jaar duistere geschiedenis in verschillende shows met  acteurs in een huiveringwekkende belevenis tot leven!   Overleef jij in de 80 minuten durende tour de verschrikkelijke Pest of ontdek je het duistere geheim van de grote schilder Rembrandt?
Pas op dat je niet gemarteld wordt door de beul Peter Titelmann uit de Spaanse Inquisitie of verdwaald in het spiegellabyrint! Zelfs lopen in de donkere straten van Amsterdam wordt ook weer werkelijkheid. Voor de echte moedige bezoeker is er zelfs nog een achtbaan! Op het voordek van het VOC schip de Batavia liggen ratten, scheurbuik, de dood en ziektes op jou te wachten. Je bent aan boord gelokt door een duivelse zielenverkoper.
Overleef jij de gruwelijkheden van dit vervloekte schip of is een zeemansgraf ook jouw lot  The Amsterdam Dungeon is een unieke combinatie van attractie en theater met een vleugje museum. Waargebeurde verhalen uit de Amsterdamse geschiedenis vormen het uitgangspunt voor de attractie. Acteurs brengen de griezelige geschiedenis tot leven en deze belevenis wordt extra spannend door de vele special effects.